Embosovaný váleček - váleček se vzorem vypáleným laserem.
Válečky jsou vyrobeny z vysoce kvalitního bukového dřeva.
Celková délka válečku 23 cm
Délka pracovní části 11 cm, průměr 4 cm
Použití válečku:
- Váleček před prvním použitím potřete rostlinným nebo olivovým olejem.
- Každé těsto se chová jinak. Čím je těsto pevnější, tím lépe se vzor otiskne
- Pro rozválení těsta použíjte nejdříve běžný váleček, až nakonec otiiskneme vzor válečku
- Nejlépe se pracuje s těstem, které je stále studené a trochu pevné.
Jestliže je těsto pokojové teploty, bude se lepit na váleček.
- Posypte vyválené těsto i váleček trochou mouky.
- Zmrazení sušenek před pečením pomůže zanechat vytlačený vzor (10-15 minut).
- Doporučujeme používat co nejméně kypřících látek. Pokud použijete kypřící přísady,
sušenky při pečení příliš nakynou, vzor bude méně výrazný nebo zmizí.
Postup pro čištění:
- Nejprve očistěte váleček nasucho kartáčkem. Jestliže je potřeba, váleček umyjte taky vodou
a poté řádně vysušte.
- Váleček neumývejte v myčce nádobí a snažte se vyhnout dlouhému kontaktu s vodou.
- Po důkladném vysušení naneste tenkou vrstvu rostlinného či olivového oleje. Pravidelné nanášení oleje prodlouží životnost válečku.
- Nikdy nepoužívejte mýdlo či saponátové prostředky, tímto se odstraní přírodní oleje dřeva.
Recept na máslové sušenky:
140 g másla, 200 g moučkového cukru, 450 g hladké mouky, 2 vejce, špetka soli,
lžička vanilkového extraktu.
- Smíchejte cukr a máslo.
- Přidejte vejce a vanilkový extrakt.
- Přidejte po částech prosetou mouku a sůl. Těsto řádně propracujte.
- Těsto vyválejte nejprve hladkým válečkem. Poté vytlačte vzor embosovaným válečkem.
- Pečte v dobře vyhřáté troubě na 200°C po dobu 5-7 minut.