výrobce: | |
katalogové číslo: | 01010198 |
EAN: | |
dostupnost: | Skladem |
cena bez DPH: | 139 Kč |
156 Kč |
Chocosmart měkká poleva k potahování dortů a cukrářských výrobků
Hmotnost: 0,5 kg
Chocosmart představují současný vrchol ve vývoji kvality a univerzálnosti jejich použití.
Tyto hmoty se výborně hodí pro přípravu čokoládových dortů, sachr dortů,
výrobků semifreddo apod. Dodávají výrobkům vytříbenou a velmi jemnou chuť po tmavé,
mléčné nebo bílé čokoládě.
Dále se používají pro všechny typy polev neboť mají vynikající vlastnosti:
- při krájení výrobků se poleva nerozlamuje
- lze k nim přidávat další příchutě, např. pomerančovou, kávovou, mentolovou a ochucovadla
jako je např. turecký med, oříšková hmota, rum, koňak atd.
- uchovávají si své vlastnosti i při nízkých teplotách
Hmoty Chocosmart připravené ve šlehačích výborně nahrazují běžné máslové krémy
a krémy ganache.
Složení: rostlinné tuky (palmo-jádrový, kokosový, palmový), cukr, sušené plnotučné mléko,
bílá čokoláda 10 % (sušené plnotučné mléko, cukr, kakaové máslo), odstředěné sušené mléko,
emulgátor sójový lecitin, aroma.
Může obsahovat stopy ořechů.
Neobsahuje lepek.
Způsob použití:
Glassature (lesklé polevy)
Zahřejeme je ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (400-500 W) na 32-35 °C, promícháme
a přímo nalijeme na cukrářské výrobky určené k pokrytí.
Pro dosažení stejnoměrného povrchu výrobky na příslušných mřížkách lehce protřepáváme, přičemž
nepoužíváme stěrky. Pro částečné zakrytí lesklými polevami výrobky jednotlivě namáčíme do roztavené hmoty.
Pro zvýraznění chuti hmoty Chocosmart přidáme k roztavenému přípravku esenciální oleje
nebo suroviny na olejové bázi (oříškovou nebo kávovou hmotu) a vše pečlivě promícháme.
Upozornění: Nepoužívejte ochucovadla na vodní bázi.
Šlehané krémy
Hmotu Chocosmart zpracováváme po dosažení pokojové teploty (20-22 °C).
Po krátkou dobu ji šleháme ve šlehači zapnutém na střední rychlost až do zdvojnásobení objemu.
Příliš dlouhé šlehání by z důvodu nadměrného zahřátí krému mohlo snížit jeho našlehaný objem.
V případě, kdy potřebujeme cukrářský výrobek ochutit, přidáme k přípravku CHOCOSMART
esenciální oleje nebo suroviny na olejové bázi (oříšková nebo kávová hmota) před zahájením šlehání.
Upozornění: Nepoužívejte ochucovadla na vodní bázi.
Náplně
Šlehané produkty získané z přípravku Chocosmart, používané v základním stavu nebo ochucené,
lze použít jako vynikající a chuťově vytříbenou náplň do bonbónů.
Při plnění bonbónů můžeme použít Chocosmart bez šlehání tak, že ho zahřejeme ve vodní lázni
nebo v mikrovlnné troubě (400-500 W) na 32-34 °C.